fbpx
 

ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ, ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ ΑΥΤΗΝ..!!!

“Ποτέ δεν την είδαμε δει έγκυο, δεν είχαμε υποψιαστεί κάτι. Όλο αυτό το διάστημα ήταν με εμάς μια χαρά άνετη, σα να μην είχε τίποτα. Και μου στέλνει εμένα δυο μέρες πριν πριν δω εγώ στις ειδήσεις για το τι έχει γίνει μου στέλνει μήνυμα και μου λέει ότι έχει γεννήσει. Έτσι, στο άκυρο δηλαδή. Μας έλεγε πριν βέβαια από παλιά, μας έλεγε ότι είναι έγκυος και τέτοια, αλλά όλοι πιστεύαμε ότι το κάνει για εγωκεντρισμό και τέτοια. Δεν μας είχε πει ποτέ ότι είναι έγκυος. Έτσι στα ξαφνικά να σου πει κάποιος ότι έχει γεννήσει είναι κάπως”.

(Μαρία, 22 χρονών, φίλη της φοιτήτριας, αλλά όχι κολλητή, με χιλιάδες σέλφι στο ενεργητικό της και “εργατώρες” στα κλαμπ της Νέας Σμύρνης. Στον ελεύθερό της χρόνο σπουδάζει και βλέπει “Game of Polythrones”.)

 “Η φοιτήτρια που εγκατέλειψε το βρέφος, είναι εγκληματίας και πρέπει να καταδικαστεί σε θάνατο δι’ ανασκολοπισμού.”

(Κα Λίτσα, 47 χρονών, νοικοκυρά, τακτική λαϊκή “δικαστίνα”, με άδεια άσκησης “επαγγέλματος” ύστερα από χιλιάδες ώρες κουτσομπολιού και επιτυχία στα μαθήματα “Φθόνος 101” και “Εισαγωγή στη Μικροψυχία 1 και 2”.)

“Η φοιτήτρια είναι ένα σιχαμερό υποκείμενο. Της αξίζει να κρεμαστεί ανάποδα στο Σύνταγμα”.

(Κα Σούλα, 55, πρώην ιδιωτική υπάλληλος, τακτική λαϊκή “δικαστίνα”, με άδεια άσκησης “επαγγέλματος” ύστερα από χιλιάδες ώρες σπουδών στην Ανωτάτη Τατιανική Αθηνών και “μεταπτυχιακό” στο αντίστοιχο Μενεγάκειο Ίδρυμα.)

“Τς τς τς..!! Αίσχος..!! Τι κόσμος..;;;”

(Κος Βαγγέλης, 42, δάσκαλος, τακτικός λαϊκός δικαστής, με άδεια άσκησης “επαγγέλματος” ύστερα από χιλιάδες ώρες bullying που υπέστη στο σχολείο και την οικογένεια.)

Η αναφορά είναι -όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό- για τη μικρή παιδοκτόνο-Μήδεια-ανάλγητη φοιτήτρια και τα λαϊκά δικαστήρια, που την περάσαμε.  Πέσαμε όλοι να “φάμε” τη μικρή, χωρίς να γνωρίζουμε την ψυχική της κατάσταση, το περιβάλλον της ή τα γεγονότα που προηγήθηκαν. Εφαρμόσαμε με μηδενική ενσυναίσθηση το γράμμα του Νόμου, παίρνοντας τη δουλειά των δικαστών και κάνοντας το σταυρό μας (θα πάμε και εκκλησία την Κυριακή) για όσα συνέβησαν. Ξεχνώντας ότι μεγαλύτερος “εγκληματίας” ίσως είναι η μάνα της, που τη μεγάλωσε με τη φράση “τι θα πει ο κόσμος” και “η έκτρωση είναι αμαρτία, γέννησέ το και το παρατάμε μετά”, χωρίς να είναι εκεί τη δύσκολη ώρα. Ή ο πατέρας της που δε θέλει ν’ ακούσει για γάμο μ’ έναν άφραγκο φοιτητή και της λέει “πάρε πρώτα πτυχίο και μετά να βρεις έναν πλούσιο γαμπρό”.

Φυσικά, ένας άλλος “εγκληματίας” είναι το κράτος με την έλλειψη Σεξουαλικής Αγωγής, ενός μαθήματος που κάθε φορά που κάποιο νέο κορίτσι κάνει έκτρωση ή πετά στον κάδο ένα έμβρυο, αποδεικνύει τη χρησιμότητά του. Πάντα εκ του αποτελέσματος. Βέβαια, το μάθημα είναι πολύ δύσκολο, όχι λόγω αντικειμένου όσο λόγω αρτηριοσκληρωτικής νοοτροπίας μεγάλου μέρους της κοινωνίας, αλλά και φορέων που ακόμα και στον 21ο αιώνα κουμαντάρουν τις ζωές και το μυαλό πάρα πολλών ανθρώπων. Επειδή, όμως, όλα είναι θέμα Παιδείας, επιβάλλεται η καθιέρωση του στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα, με προσεκτικό σχεδιασμό και σοβαρή αντιμετώπιση από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Η φοιτήτρια έκανε ένα φρικτό λάθος, θα το πληρώνει και θα το κουβαλάει μια ζωή, ενώ αρμόδιοι για την τιμωρία της είναι άλλοι. Εμείς, οι υπόλοιποι, αποδεικνυόμαστε για άλλη μια φορά το χειρότερο σαρκοβόρο ζώο του πλανήτη, σ’ έναν κόσμο που, βέβαια, δεν ξέρεις τι να πρωτοjesuis, αφού στα “εύκολα” είμαστε όλοι καλοί. Και το εντυπωσιακό είναι ότι τα πιο κυνικά σχόλια προέρχονται από γυναίκες. Οι οποίες ξέρουν ότι η μητρότητα σού έρχεται, δεν πας εσύ σ’ αυτήν.

Και, στην τελική, πώς το ‘πε ο Χριστός..;;
“Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον.. μπαλέτο” ή κάπως έτσι..!!!

Μπαλέτο όλοι μας…!!! Να χορέψουμε πάνω απ’ το πτώμα της μικρής, αφού τη φάμε..!! Και μετά να χωνέψουμε με τις “παστίλιες για την καμπούρα του άλλου”.
Εσύ τις παίρνεις, κάποιος άλλος συνεχίζει να πληγώνεται..

ΘΑΝΟΣ ΚΛΕΤΣΑΣ

Ο Αθ. Κλέτσας (Θάνος για τους φίλους) είναι κλασσικός φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων και τη Φιλοσοφία της εκπαίδευσης. Κατάγεται από τις Σέρρες και ζει μόνιμα στη Ρόδο, όπου υπηρετεί πλέον ως Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Μιλάει λίγο, γράφει πολύ.

Leave a Reply

Related Posts