Γράψτε στο aContrario!

Το aContrario δεν έχει ειδησεογραφικό χαρακτήρα, δεν έχει έξοδα (ολόκληρο είναι φτιαγμένο σε WordPress, δεν απασχολεί δημοσιογράφους και στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική ενασχόληση των δημιουργών του) και, ως εκ τούτου, δεν έχει εμπορικό προσανατολισμό.

Έτσι, μας απασχολεί πρωτίστως η ποιότητα της ύλης που φιλοξενούμε – και βεβαίως η διαφύλαξη της ταυτότητάς του.

Ωστόσο, η “ποιότητα” στην αρθρογραφία δεν είναι κάτι που μπορεί να περιγραφεί με ακρίβεια. Από την άλλη πλευρά, ένα άρθρο μπορεί να είναι “ποιοτικό” από πολλές απόψεις αλλά ίσως όχι “κατάλληλο” για το aContrario.

Προκειμένου, λοιπόν, να γίνετε αρθρογράφος στο aContrario είμαστε αναγκασμένοι να σας υποβάλουμε σε μια διαδικασία επιλογής. Ούτε εμάς μας αρέσει, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Πιο συγκεκριμένα, στην αρχή θα πρέπει να μας στείλετε πέντε άρθρα σας, εκ των οποίων τουλάχιστον ένα πρέπει να είναι αδημοσίευτο. Εφόσον η συντακτική ομάδα συμφωνήσει ότι ο τρόπος γραφής σας ταιριάζει με το προφίλ του aContrario, θα δημοσιεύσουμε το αδημοσίευτο άρθρο σας.

Από κει και πέρα μπορείτε να μας στέλνετε άρθρα σας για δημοσίευση (ή αναδημοσίευση) όσο συχνά θέλετε, αρκεί τα άρθρα σας να είναι “πρωτότυπα”, δηλαδή όχι αντιγραφή πνευματικής δημιουργίας άλλων.

Όταν δημοσιευτούν συνολικά 5  άρθρα σας που δεν έχουν δημοσιευτεί αλλού γίνεστε αυτομάτως μέλος της συντακτικής μας ομάδας, δηλαδή σας στέλνουμε κωδικούς και πλέον ανεβάζετε τα άρθρα σας χωρίς τη δική μας εμπλοκή.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα κάθε άρθρο σας θα δημοσιεύεται σχεδόν αυτόματα. Το “σχεδόν” σημαίνει πως, πριν τη δημοσίευση, θα ελέγχεται μόνο σε ό,τι αφορά τα εξωτερικά στοιχεία του κειμένου (έλεγχος δομής, έκτασης, συντακτικού και ορθογραφίας) και θα εμπλουτίζεται με φωτογραφίες.

Προσοχή:

  1. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ. Αν μας αναφερθεί ή διαπιστώσουμε πως ορισμένο άρθρο είναι αντιγραφή ή αποτελεί αναδημοσίευση χωρίς αναφορά στην πηγή, ο συντάκτης θα αποκλείεται  οριστικά από το aContrario.
  2. Όλες οι εικόνες των άρθρων είναι με σήμανση “για νέα χρήση”.
  3. Αν διαπιστώσετε πως φωτογραφία ή κείμενό σας έχει δημοσιευθεί στο aContrario χωρίς την άδειά σας, ή αν επιθυμείτε την απόσυρσή του για οποιονδήποτε λόγο, παρακαλούμε επικοινωνήστε αμέσως μαζί μας.
  4. Όπως συμβαίνει σε όλα τα portals που φιλοξενούν αρθρογραφία, η επιλογή του τίτλου, των εικόνων και της μορφής (format κειμένου) ανήκει σε μας και αποτελεί δική μας ευθύνη.
  5. Όλα τα άρθρα εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αρθρογράφων. Το aContrario επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια σε περίπτωση παράβασης του νόμου.

 

Scroll to Top